[REQ_ERR: 403] [KTrafficClient] Something is wrong. Enable debug mode to see the reason. Sfatul principal despre cum să ai grijă de inima ta? – Collector-freaks

Sfatul principal despre cum să ai grijă de inima ta?

Știați că atunci când fumați înmulțiți cu 3 riscul de a suferi de boli cardiovasculare?
Tutunul este una dintre cele mai mari amenințări la adresa sănătății la nivel mondial, fiind responsabil pentru mai mult de 7 milioane de decese, atât din cauza consumului direct, cât și ca urmare a expunerii la fumul pasiv.

Tutunul reprezintă 30% din totalul bolilor coronariene, dar este, de asemenea, unul dintre principalii factori de risc modificabili pentru boala arterială periferică.

Toate formele de fumat sunt dăunătoare pentru sănătatea ta și pentru inimă.

Cum ne afectează tutunul inima?
Tutunul crește ritmul cardiac, crește tensiunea arterială, întărește arterele și poate provoca nereguli în ritmul cardiac, determinând inima noastră să depună un efort mai mare pentru a funcționa corect.

Când fumezi, înmulțești cu 3 riscul de a suferi un infarct sau angina pectorală. Dacă ați avut deja un infarct, ar trebui să știți că fumatul continuu va înmulți riscul de a suferi din nou cu 3.

Ce se întâmplă când încetezi să fumezi?
După primele 20 de minute fără fumat, veți începe să observați beneficii.

Faceți clic pe toate casetele și descoperiți cum se îmbunătățesc corpul și sănătatea dumneavoastră!
ca ai fost fara sa fumezi mai mult!

20 de minute

2-12 săptămâni

1-9 luni

1 an

5 ani

10 ani

15 ani
Amintiți-vă că fiecare oră fără fumat este un succes absolut!

Renunțarea la fumat este o decizie care ține de tine. O puteți face pe cont propriu, cu motivația și sprijinul mediului înconjurător, deși, dacă nu puteți, întrebați-vă medicul ce opțiuni aveți la dispoziție pentru a vă ajuta.

Consumul de tutun este o dependență, deci renunțarea nu este întotdeauna reușită. Poate fi o provocare, dar mai mult de 10 milioane de oameni